Menu
tuin voorbereiden op de lente

Bereid uw tuin voor op de lente

Na een verrassend warme oktobermaand wordt het nu toch echt kouder. U kunt hoofdzakelijk  nog van de tuin genieten door uit het raam van uw warme huis te kijken. Bent u tevreden met wat u ziet? Of wordt het tijd om iets te veranderen? November is de ideale maand om te beginnen met een make-over van uw tuin. Zodat u in de lente kunt genieten van het prachtige resultaat.

Hoe werkt het?

Voordat u kunt beginnen met de aanleg hebt u een plan nodig. Weet u al wat u wilt of hebt u daarbij advies nodig? De Hoog Hoveniers neemt graag een kijkje in uw tuin om daarna een advies uit te brengen. Vervolgens maken wij in een ontwerp inzichtelijk hoe de tuin eruit komt te zien. Bent u het eens met dit voorstel en de kosten? Dan gaan we aan de slag volgens een tijdspad. Zo weet u precies wanneer welk onderdeel van de tuin klaar is.

Nieuwe tuin

Bent u net verhuisd of kwam u niet eerder toe aan de aanleg van uw tuin? Met een planmatige aanpak kunt u in de lente door uw nieuwe tuin wandelen. Laat u in een gesprek met De Hoog Hoveniers inspireren door onze ideeën of ga zelf op zoek naar wat u mooi vindt. Dat kan een strakke, moderne tuin zijn met subtiele beplanting. Maar ook een natuurlijke tuin met diverse beplanting die het hele jaar door in bloei staat.

Renovatie

Als u niet geheel tevreden bent over de indeling van uw tuin kunt u de winterperiode benutten om de inrichting wat te veranderen. Nieuwe beplanting of bestrating aanleggen en bomen of struiken verwijderen of verplaatsen zijn een goede manier om de uitstraling van uw tuin te veranderen. In de winter kunt u beplanting eenvoudig verplaatsen. Let wel op: als u planten uit de tuin haalt tijdens een periode van vorst kunt u die niet meer planten vanwege de bevroren grond. Pas ook op met aanplanten tijdens sneeuw. Plantenwortels zijn zeer gevoelig voor sneeuw in de grond of op de wortels. De Hoog Hoveniers geeft u graag advies over uw tuinrenovatie. We kunnen u bijvoorbeeld ondersteunen bij uw beplanting- en bestratingplan, maar ook uw groenafval en overtollige grond afvoeren als u zelf werkzaamheden verricht.

tuinrenovatie voor de lente
bloembollen planten in de tuin

Denkt u aan de bloembollen?

Bloembollen zijn eenvoudig te planten en geven een kleurrijk accent aan uw tuin. Plaats de bollen op een diepte van twee keer zijn eigen lengte met de punt naar boven in de grond. Als u ze deze maand nog plant, geniet u in de lente van een bloemenzee. Wilt u ook andere beplanting aanleggen? Neem dan contact op met De Hoog Hoveniers om de mogelijkheden te bespreken.

Meer weten?

Weet u niet goed waar u moet beginnen of wilt u professionele hulp? Neem dan gerust contact op met De Hoog Hoveniers via info@dehooghoveniers.nl of bel 024 200 67 00.

Wil je meer weten of handige tips ontvangen

Onkruid verwijderen met de Heatweed

Onkruid verwijderen?

De beste manier om onkruid aan te pakken ...?