Menu
buxus behandelen tegen buxusrups

Buxus behandelen tegen buxusrups

Heeft u een buxushaag in uw tuin staan? Houd dan deze maand goed in de gaten of zich daarin buxusrupsen in nestelen. Deze rupsen brengen onherstelbare schade aan uw haag toe. Lees hoe u nesteling herkent en voorkomt en wat u kunt doen als u last hebt van de buxusrups.

Snelle voortplanting

In april gaan buxusrupsen op zoek naar een plaats om tot vlinder uit te groeien. In mei leggen deze ontpopte motten honderden eitjes in de haag. In juli komen de eitjes uit en eten de larven zich een weg door uw buxus. Deze larven groeien nog binnen hetzelfde jaar uit tot volwassen motten en leggen honderden eitjes. Het is dus belangrijk dat u de rups op tijd bestrijdt.

Zo herkent u de rups

U weet dat er rupsen zijn:

  • als u hun uitwerpselen in de buxus ziet.
  • als u de groen-zwartgekleurde rups ziet zitten.
  • als de bladeren van uw buxus gereduceerd zijn tot nerven.

Bestrijding met bio-middel

Hebt u rupsen gevonden, dan is het zaak om die direct te bestrijden. De Hoog Hoveniers bestrijdt effectief met een bio-middel dat we ook inzetten tegen de eikenprocessierups. Dit middel is dit niet schadelijk voor vogels, huisdieren en mensen. Chemische bestrijding is dit wél. Als bijvoorbeeld mezen chemisch vergiftigde buxuslarven eten, raken zij besmet en sterven ook de jongen in hun nest.

buxus kaal door buxusrups
hoe herken je de buxusrups

Periodieke controle

Het is belangrijk om na de bestrijding iedere twee of drie weken te controleren of er geen ontpopte motten zijn achtergebleven. De Hoog Hoveniers monitort dit met een soort wespenval vol lokaas dat aantrekkelijk is voor de mannetjebuxusmot. Vangen we veel motten, dan gaan we opnieuw over tot bestrijding.

controleren op buxusrups

Voordelig aanbod

Veel van onze klanten hebben last van rupsen in hun buxus. Daarom bezoeken wij hen regelmatig via een vaste route. Dit geeft ons de mogelijkheid om een aantrekkelijke prijs te hanteren.

Ook op de route?

Wilt u dat wij ook een stop maken bij uw tuin? Neem dan zo snel mogelijk contact op met De Hoog Hoveniers via info@dehooghoveniers.nl of bel 024 200 67 00.

Wil je de buxusrups laten bestrijden
of wil je meer weten?

Onkruid verwijderen met de Heatweed

Onkruid verwijderen?

De beste manier om onkruid aan te pakken ...?