Menu
buxus behandelen tegen buxusrups

Voorkom schade aan uw buxus

Heeft u een buxushaag in uw tuin staan en valt het u op dat er erg veel mezen en andere insecteneters af en aan vliegen? Wellicht is dit een signaal dat er buxusrupsen huizen in uw haag. Voorkom schade aan uw buxus. Lees hoe u nesteling herkent en voorkomt én wat u kunt doen als u last hebt van de buxusrups.

Zo herkent u de rups

U herkent de vraat doordat er kale plekken ontstaan waar alleen de middennerf nog op de bladsteel zit. Ook zie je vaak uitwerpselen in en onder de buxus en spinsels/webjes met daarin de groen gekleurde rups.

Rups op tijd bestrijden

Deze maand leggen de tot motten uitgegroeide buxusrupsen honderden eitjes in de buxushaag. Ook in uw buxushaag? In dat geval merkt u in juli dat deze rupsen zich een weg eten door uw buxus, als de eitjes zijn uitgekomen. Dit wilt u voor zijn. Daarom is het belangrijk dat u de rupsen direct bestrijdt als zij zich aandienen.

buxus kaal door buxusrups
hoe herken je de buxusrups

Bestrijding met bio-middel

Hebt u rupsen gevonden, dan is het zaak om die direct te bestrijden. De Hoog Hoveniers bestrijdt effectief met een bio-middel dat we ook inzetten tegen de eikenprocessierups. Dit middel is niet schadelijk voor vogels, huisdieren en mensen. Een veilig alternatief voor chemische bestrijding.

Zelf rupsen verwijderen

Als u een kleine buxushaag heeft, is het ook mogelijk om zelf het grootste deel van de bestrijding te doen. Pluk eenvoudig de rupsen uit de haag en hang een vogelhuisje op in de buurt van uw haag. Vogels zullen hierop afkomen en ontdekken dat de buxushaag voor hen ook een prima voedselbron is. Zo lost u het probleem op natuurlijke wijze op. Al weet u dan niet 100 procent zeker of alle rupsen verdwenen zijn.

Zelf rupsen verwijderen
Buxus blaadjes

Alternatief voor buxus

Een buxushaag is prima te onderhouden als u direct ingrijpt bij de eerste tekenen van de buxusrups. Wilt u liever een onderhoudsarme tuin waarin u niet hoeft om te kijken naar schadelijke fauna in uw haag? Kies dan voor een Japanse hulst in plaats van een buxus. Dit geeft hetzelfde effect in uw tuin en is daarmee een alternatief dat wij vaak adviseren aan onze klanten.

Buxusrups laten bestrijden?

Hebt u een onderhoudscontract bij De Hoog Hoveniers, dan controleren wij de buxus en laten het u weten als het tijd is om uw buxus onder handen te nemen. En nemen wij dit u uit handen. Hebt u nog geen onderhoudscontract. Neem gerust contact op met De Hoog Hoveniers via info@dehooghoveniers.nl of bel 024 200 67 00. Dan bespreken we samen hoe we u verder kunnen helpen.

Wilt u meer zien van De Hoog Hoveniers? Houd dan onze Facebookpagina in de gaten. Zo bent u ook als eerste op de hoogte als er een nieuwe blog online staat.

Wil je de buxusrups laten bestrijden
of wil je meer weten?

Onkruid verwijderen met de Heatweed

Onkruid verwijderen?

De beste manier om onkruid aan te pakken ...?