Menu
De tuin van 2021 natuurlijke materialen

Hebt u ondanks alles genoten van de feestdagen? We hopen dat 2021 veel goeds voor u in petto heeft. De Hoog Hoveniers is klaar voor een nieuw jaar! En ook dit jaar houden we u graag op de hoogte van alles wat u moet weten over uw tuin en het onderhoud. Deze maand geven we u een kijkje in de tuin van 2021: hoe ziet die eruit en welke nieuwe ontwikkelingen zijn er? Onze ontwerpers nemen u mee.

Tuin als verlengde van uw huis

De tuin staat al jaren niet meer los van het huis, maar wordt daarbij betrokken. En deze trend zet nog verder door. Mede doordat we wellicht ook in 2021 minder op vakantie gaan, is het belangrijk om van de tuin een plek te maken waar u zich prettig voelt en waarin u volledig kunt ontspannen.

de tuin van 2021 met organische vormen

Scandinavische overkapping, met glas

We zien dat mensen steeds vaker een overkapping laten plaatsen, zodat ze ook met minder weer in de tuin kunnen genieten. Met zo’n overkapping profiteert u optimaal van uw tuin.

Overkappingen zijn er in allerlei vormen en stijlen. Wat we in 2021 meer gaan zien is een overkapping in Scandinavische stijl, met hout en glas. Denk aan een bovenkant of zijkant van glas, zodat er meer licht naar binnen valt en de tuin beter zichtbaar is vanuit de overkapping.

Focus op duurzaamheid

Duurzaamheid in de tuin blijft belangrijk. Denk aan hemelwater opvangen of afkoppelen, zodat u dit water kunt gebruiken om de tuin te bewateren. Vaak zijn hiervoor zelfs subsidies beschikbaar. Lees hierover meer in een blog dat we eerder schreven over afwatering in de tuin.

Diversiteit

Die aandacht voor duurzaamheid komt ook tot uiting in de keuze voor beplanting. We zien dit jaar een steeds grotere diversiteit aan planten en bloemen, ook om zo vogels en bijen een plaats te geven in de tuin.

Natuurlijke materialen, organische vormen

In 2021 gaan we veel hout en bamboe in tuinen terugzien, en andere natuurlijke materialen. Verder worden de vormen van bijvoorbeeld borders sierlijker, denk aan rond in plaats van rechthoekig.

Doordacht ontwerp is een must

De tuin wordt dus steeds meer een plek om tot rust te komen, met veel natuurlijke accenten en een grote diversiteit aan beplanting. Om deze combinatie tot een uitgebalanceerd geheel te maken, is een doordacht plan nodig. Want zonder plan wordt de tuin al gauw rommelig en ontbreekt sfeer. Een goed ontwerp wordt in 2021 dus heel belangrijk, vooral een ontwerp waarin de sfeer goed overkomt. Dat kan in 2D óf in 3D.

De tuin van 2021 natuurlijke materialen

Wandel door uw nieuwe tuin met 3D-ontwerp

Hoe weet u nu zeker dat het ontwerp in de praktijk precies is wat u voor ogen had? In 2021 gaan we steeds vaker met 3D-techniek werken. Want deze techniek biedt steeds meer mogelijkheden: u kunt zelfs virtueel door uw nieuwe tuin wandelen, zodat het ontwerp tot leven komt.

Meer weten over tuinaanleg?

Wilt u weten hoe wij uw tuin kunnen omtoveren tot een verlengstuk van uw woning? Of hebt u een andere vraag, bijvoorbeeld over onderhoud? Neem dan gerust contact op met De Hoog Hoveniers via info@dehooghoveniers.nl of bel 024 – 200 67 00.

Wilt u meer zien van De Hoog Hoveniers? Houd dan onze Facebookpagina in de gaten. Zo bent u ook altijd op de hoogte van de nieuwste blogs.

Wil je meer weten of handige tips ontvangen

Onkruid verwijderen met de Heatweed

Onkruid verwijderen?

De beste manier om onkruid aan te pakken ...?