Menu

Aan het begin van een nieuw jaar kijken we graag vooruit: wat kunnen we verwachten op tuingebied? We vertellen u wat de trends zijn en hoe u daarop kunt inspelen. En natuurlijk helpen wij daar graag een handje bij.

Vakantiegevoel in eigen tuin

We zijn met zijn allen nog steeds veel aan huis gekluisterd. Hoe zich dat in 2022 gaat ontwikkelen, kunnen we natuurlijk niet voorspellen. Wel blijft het in trek om thuis het vakantiegevoel na te bootsen om tot rust te komen in je eigen omgeving. Door de juiste keuzes te maken, kunt u het hele jaar door van uw tuin genieten. Denk bijvoorbeeld aan een mooie veranda of overkapping, aangekleed met sfeervolle verlichting en bijpassende decoratie. Ook het buiten koken, dat de afgelopen jaren al een vlucht nam, groeit nog steeds in populariteit. Er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden in buitenkeukens.

Oog voor het milieu

Duurzaamheid is en blijft een sleutelwoord. Ook in de tuin is hier veel aandacht voor. U kunt duurzaamheid op allerlei manieren inzetten, bijvoorbeeld door bewust te kiezen voor duurzame materialen. Ook een regenwaterinfiltratiesysteem kan een goede keuze zijn; u vangt het regenwater op en leidt het naar de juiste plek om te infiltreren of om op te slaan voor hergebruik. Een andere bewuste keuze is verlichting met een laag wattage. Zo zijn er nog veel meer opties.

Circulaire afvalstroom

Ook De Hoog Hoveniers heeft het milieu hoog in het vaandel. Zo werken we aan een circulaire afvalstroom om zoveel mogelijk (groen)afval te hergebruiken als compost, bodemverbeteraar/bodemafdekking in de vorm van snippers. Dit gaan we komend jaar verder uitwerken. Volg ons om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Wellness in de tuin

Wie écht het vakantiegevoel wil ervaren in eigen tuin, heeft tal van keuzes. Zwemmen hoort voor velen bij vakantie en dus kunt u denken aan een zwemvijver of zwembad. Een jacuzzi, hot-tub of sauna is ideaal voor de liefhebber van wellness. U kunt het zo luxe en exclusief maken als u zelf wilt, maar er zijn mogelijkheden in iedere prijsklasse.

Smart apparatuur

We zijn zo langzamerhand wel gewend aan slimme apparaten. Binnenshuis kunt u al veel apparaten op afstand bedienen, van verlichting tot de videodeurbel. Ook buiten speelt dit een steeds grotere rol. Hoe handig is het om bijvoorbeeld de verlichting automatisch in te regelen via een app op de smartphone? Maar ook het automatiseren van de beregeningsinstallatie of zelfs het grasmaaien behoren tot de mogelijkheden.

Kleuren van de natuur

Natuurlijke kleuren en materialen blijven we veel zien in het komende jaar. Kies bijvoorbeeld voor verschillende tinten groen in de tuin, om toch een levendig geheel te creëren. Hergebruikt of duurzaam hout zien we veel terug in het tuinmeubilair. Ook roestvrij aluminium wordt regelmatig gebruikt, een materiaal dat duurzaam is dankzij de lange levensduur.

Wilt u een eigentijdse tuin?

Wilt u meer weten over de aanleg van een eigentijdse tuin? Of over een tuinontwerp volgens de laatste trends? De Hoog Hoveniers adviseert u graag. Neem gerust contact op via info@dehooghoveniers.nl of bel 024 200 67 00.

Wilt u meer zien van De Hoog Hoveniers? Houd dan onze Facebookpagina in de gaten. Zo bent u als eerste op de hoogte als er een nieuwe blog online staat.

Wilt u graag meer weten over de najaarsbeurt in uw tuin?

Onkruid verwijderen met de Heatweed

Onkruid verwijderen?

De beste manier om onkruid aan te pakken ...?