Menu

Populariteit van zwemvijvers.

De laatste tijd zien we bij De Hoog Hoveniers een grote toename in de populariteit van zwemvijvers. Begrijpelijk, vinden wij. De zwemvijver is namelijk een mooi, natuurlijk alternatief voor een zwembad in de tuin. Ontdek de mogelijkheden en voordelen.

Wat is een zwemvijver?

Een zwemvijver is een combinatie tussen een zwembad en een vijver, zoals de naam al doet vermoeden. Door de natuurlijke uitstraling is de zwemvijver goed te integreren in uw tuin. Er zijn verschillende soorten zwemvijvers: van varianten met vissen en planten tot vijvers die lijken op een normaal zwembad. Ook op het gebied van filtering zijn er diverse mogelijkheden.

Natuurlijk filtersysteem

Een belangrijk verschil met een zwembad is de filtering. Een zwemvijver wordt schoongehouden met een natuurlijk filtersysteem. Daardoor komt er geen chloor aan te pas.

Typen zwemvijvers

De Hoog Hoveniers biedt zwemvijvers in vijf verschillende typen.

  • Type I, Puur Natuur: de meest natuurlijke zwemvijver, met ruimte voor flora en fauna. Er komt geen filtertechniek aan te pas; de filtratie gebeurt met zuiverende planten. Wel kan er een kleine waterval, springbron of waterattractie in komen. Het onderhoud bestaat uit snoeien van de beplanting en schoonmaken van de bodem. Met behulp van bacteriën kunt u de waterkwaliteit verbeteren.
  • Type II, Natuurlijk: dit type lijkt op type 1, maar bevat iets meer techniek. Het water is overwegend helder en het energieverbruik is beperkt. Het periodieke onderhoud is niet erg intensief. Hierbij kunt u een aantal hulpmiddelen gebruiken om de vijver in optimale conditie te houden.
  • Type III, Helder: dit type combineert een natuurlijke ervaring met helder water. Er is een diversiteit aan flora en fauna mogelijk. Dankzij bodemdrains, skimmers, zeefbocht- en beadfilters en UV-C blijft het water schoon en helder. Periodiek onderhoud is noodzakelijk.
  • Type IV, Kristalhelder: deze natuurlijke zwemvijver heeft beperkte flora en fauna, die ook gescheiden kunnen worden van het zwemgedeelte. U heeft het hele jaar kristalhelder water dankzij de constructie en filtertechniek. De vijver is voorzien van energiezuinige pompen. Wel is het noodzakelijk om de vijver regelmatig te onderhouden.
  • Type V, Biopool: deze variant lijkt het meest op een traditioneel zwembad. Wel wordt de filtertechniek van een vijver gebruikt. In deze zwemvijver kunnen geen vissen zwemmen en is geen beplanting mogelijk. Met behulp van warmtepompen kunt u het zwemseizoen verlengen. Regelmatig onderhoud is noodzakelijk, eventueel met een zwembadrobot.

Mogelijkheden

Als het om een zwemvijver gaat, is er veel mogelijk. De Hoog Hoveniers kan de zwemvijver bouwen in diverse groottes in allerlei soorten tuinen. Hierdoor wordt de vijver ook echt een verlengstuk van uw tuin.

Belangrijkste voordelen

Eén van de belangrijkste voordelen ten opzichte van een zwembad? In een zwemvijver worden geen chemicaliën gebruikt. Hierdoor is de zwemvijver meer ecologisch verantwoord. Ook vergt een zwemvijver minder onderhoud dan een zwembad. U kunt er het hele jaar door van genieten: deels om te zwemmen, deels als vijver. Dat is tegelijkertijd ook een nadeel, want het is niet mogelijk om het water het hele jaar door lekker warm te houden. Dat zou namelijk funest zijn voor de eventuele beplanting.

Advies over zwemvijvers

Wilt u meer weten over zwemvijvers? De Hoog Hoveniers adviseert u graag. Neem gerust contact op via info@dehooghoveniers.nl of bel 024 200 67 00.

Wilt u meer zien van De Hoog Hoveniers? Houd dan onze Facebookpagina in de gaten. Zo bent u als eerste op de hoogte als er een nieuwe blog online staat.

Wilt u graag meer weten over het aanleggen van een beregening installatie in uw tuin?

Onkruid verwijderen met de Heatweed

Onkruid verwijderen?

De beste manier om onkruid aan te pakken ...?