Menu
kerstsfeer in de tuin: kerstboom of niet

December: kerstsfeer in uw tuin

Is uw tuin al in de feeststemming? En hebt u al maatregelen genomen om uw beplanting tegen de vorst te beschermen? In deze blog geven we u tips voor een mooie tuin in de winter. En beantwoorden we de vraag: moet ik mijn kerstboom wél of niet in de tuin planten na de feestdagen?

Deze planten schitteren in de winter

Heeft u uw tuin door De Hoog Hoveniers laten aanleggen? Dan kunt u in de winter genieten van een tuin met volop wintergroen, gecombineerd met sierbeplanting zoals bloemen en grassen. De kerstroos (Helleborus) en Viburnum tinus en bodnantense staan in bloei, de vuurdoorn en Nandina hebben prachige bessen die een groot deel van de winter blijven hangen. Is uw tuin nu weinig levendig? We geven u graag advies over hoe u dit volgende winter voorkomt.

Last minute tips

Wat kunt u doen om last minute uw tuin wat op te frissen voor de winter? Plaats wat bladhoudende bonte beplanting zoals siergras, plant winterjasmijn of kies voor de heerlijk ruikende en prachtig bloeiende toverhazelaar. Verder kunt u natuurlijk aan de slag gaan met feestverlichting en -decoratie.

Bescherming tegen vorst

Hebt u een olijf of palm in de tuin staan? Laat die dan zo snel mogelijk inpakken, vóór de vorst de planten beschadigd. Onze experts van De Hoog Hoveniers gebruiken hiervoor speciale hoezen en weten precies waarop zij moeten letten. Want als de bomen niet secuur worden ingepakt, overleven ze de winter niet.

welke planten afdekken in de winter
kerstboom-in-de-tuin-of-niet

Wat te doen met de kerstboom?

We zien vaak dat mensen hun kerstboom na de feestdagen in de tuin planten. En speciaal daarvoor kopen ze een boom met een kluit. Helaas zijn de meeste kerstbomen hier niet tegen bestand. Ze worden meestal met heel weinig wortel gerooid en hebben lekker warm bij de kachel gestaan. Hierdoor zijn ze vaak te ver uitgedroogd om goed aan te kunnen groeien. Daarom adviseren wij: doe mee aan een kerstbomeninzamelactie, zodat je boom alsnog goed terecht komt. En plant de boom vooral niet in de tuin.

De juiste tuintips in de juiste tijd

Is uw goede voornemen voor 2020 de tuin op orde brengen? Houd dan onze Facebookpagina in de gaten zodat u altijd op de hoogte bent van de laatste tips en ideeën.

facebook pagina De Hoog Hoveniers

Meer weten?

Wilt u een onderhoudsafspraak maken of hebt u een vraag over uw tuin? Neem dan gerust contact op met De Hoog Hoveniers via info@dehooghoveniers.nl of bel 024 200 67 00.

Wil je meer weten of handige tips ontvangen

Onkruid verwijderen met de Heatweed

Onkruid verwijderen?

De beste manier om onkruid aan te pakken ...?