Menu
opgefriste tuin met veel kleur header

Geniet van de natuur in uw opgefriste tuin

Waarschijnlijk bent u in deze tijd veel in uw tuin te vinden. En gelukkig is het prachtig weer! Een goed moment om uw tuin lenteklaar te maken. Snoeien, aanslag verwijderen en bemesten: genoeg te doen. Lees onze tips.

Voorjaarssnoei

De vaste planten die u in de herfst niet gesnoeid hebt, zijn nu aan de beurt. Want de planten beginnen weer uit te lopen. Dus tijd om ruimte te maken voor nieuw leven. Ook is het belangrijk om de vorstgevoelige planten te snoeien. Denk aan de sierheesters vlinderstruik en de Choisya.

Kleurrijke beplanting

Breng wat kleur in uw tuin en creëer direct een frisse, fleurige uitstraling. Kies voor voorjaarsbloeiers, zodat u er direct plezier van hebt. Bosanemonen, cyclamen, narcissen: er zijn volop mogelijkheden.

vlinderstruik snoeien

Groene aanslag verwijderen

Heeft uw houten tuinset de hele winter buiten gestaan? Grote kans dat er groene aanslag op zit. Dit verwijdert u met speciale groene-aanslagreiniger. Doe dit vooral niet met de hogedrukspuit. Want dit beschadigt de toplaag van het hout, maakt het hout poreus. En daardoor wordt de groene aanslag volgend jaar nog veel erger. Dit geldt ook voor uw terras: ga niet met de hogedrukspuit aan de slag maar kies voor een speciale reiniger.

groene-aanslag-verwijderen
tuinberegening weer aansluiten

Sluit de beregening aan

In de winter hebt u de beregening afgekoppeld en laten leeglopen. Nu is het moment om het systeem weer aan te sluiten. Planten hebben in deze tijd van het jaar veel water nodig om uit te lopen.

Bemesten

Dit is ook het ideale moment om uw tuin te bemesten. De Hoog Hoveniers gebruikt hiervoor organische meststof van DCM. Dit is een langwerkende meststof, die we vaak tweemaal per jaar aanbrengen. Als de bodem voedingsarm is, gebruiken we daarnaast een bodemverbeteraar. Zo scheppen we de ideale omstandigheden om uw planten goed te laten groeien.

bemesten tuin DCM

Starten met verticuteren?

Door het koude begin van het voorjaar is het nog wat vroeg om te verticuteren. Zorg eerst dat er voldoende groei in het gras zit. Hierdoor herstelt de grasmat sneller waardoor onkruid en mos geen kans krijgen en het gazon er het hele jaar mooier en voller bij ligt. Medio april begint ongeveer de tijd om te verticuteren. In een volgend blog leest u hierover meer.

Hulp nodig of advies?

Wilt u meer weten over onze aanpak of hebt u ondersteuning nodig bij de snoeiwerkzaamheden? Neem dan gerust contact op met De Hoog Hoveniers via info@dehooghoveniers.nl of bel 024 200 67 00.

Wil je meer weten of handige tips ontvangen

Onkruid verwijderen met de Heatweed

Onkruid verwijderen?

De beste manier om onkruid aan te pakken ...?