Menu
kleine tuin ruimtelijk maken

Groots genieten van uw kleine tuin

Heeft u moeite met inrichten van uw tuin? Is ruimte creëren de #1 uitdaging in de aanleg van uw droomtuin? Met wat handige tips brengt u meer diepte in uw tuin. We laten u graag zien hoe u groots kunt genieten in een kleine tuin.

Dieptewerking door lijnenspel

Bij een kleine tuin is het belangrijk om de focus te leggen op het lijnenspel. Zorg dat uw blik de verte in wordt getrokken. En creëer een prachtige dieptewerking. Dit doet u bijvoorbeeld door de tuin net voor het midden wat te versmallen. Dit kan met beplanting, bloembakken of een haag.

Vorm van de tuin

Hebt u een tuin met een schuine vorm? Let er dan op dat u de juiste lijnen accentueert. Legt u nadruk op de schuine lijnen, dan lijkt uw tuin nog minder recht dan hij is.

Accenten met hoogtebegroeiing

Een andere tip voor een optisch grotere tuin: werk met hoogteverschillen. Leg een accent met een hoge struik of boom, bijvoorbeeld een pergola. Dat geeft een ruimtelijk gevoel.

kleine-tuin ruimtelijk maken planten

Breng rust in de tuin

Een rustige tuin voelt ruimtelijker dan een tuin met te veel afwisseling. Dat laatste kan rommelig ogen. Een tip om rust in de tuin te brengen: werk met grote vlakken. Breng structuur aan door gras, betegeling of perken in grote vlakken aan te leggen.

Spiegeleffect

Spiegels op een strategische plaats ophangen, geeft ook dieptewerking. Weerspiegelen ze de juiste punten in uw tuin, dan geeft dit een verruimend effect. Ook een spiegelvijver geeft dit effect. Hierover leest u meer in onze blog over vijvers.

spiegeleffect creëren door vijver

Essentieel: doordacht plan

Hoe richt u de tuin zo in dat hij aan uw wensen voldoet én een ruimtelijke uitstraling heeft? Om dit te realiseren werkt De Hoog samen met een tuinarchitect. Hij maakt een 2D- of 3D-ontwerp op basis van uw wensen, zodat u precies ziet hoe de tuin eruit komt te zien. Ook maken we een gedetailleerd beplantingsplan dat past bij de uitstraling van uw tuin. Zo creëren we harmonie en een ruimtelijk effect in iedere tuin.

tuin ontwerp maken voor een goed plan

Meer weten?

Wilt u weten welke kansen er liggen voor uw kleine tuin? Of hebt u een andere vraag over uw tuin? Neem dan gerust contact op met De Hoog Hoveniers via info@dehooghoveniers.nl of bel 024 200 67 00.

Wilt u uw kleine tuin
groter en rustiger maken?

Onkruid verwijderen met de Heatweed

Onkruid verwijderen?

De beste manier om onkruid aan te pakken ...?