Menu
herfst in de tuin

Herfst en lente in de tuin

Het is u vast niet ontgaan: het wordt eerder donker, de temperaturen dalen, het regent vaker en de bomen kleuren oranje. Dat is een prachtig gezicht, maar het betekent ook dat de bladeren van de bomen gaan vallen. Gelukkig kunnen die dode bladeren erg nuttig zijn voor uw tuin, gooi ze dus niet zonder meer weg. Hoewel het pas net herfst is, kunt u nu alvast voorbereidingen treffen voor de lente. Bent u benieuwd welke? De Hoog hoveniers vertelt het u graag.

 

Bladeren op het gazon en in de vijver

Op sommige plaatsen kunt u afgevallen bladeren prima laten liggen, maar op het gazon en in de vijver kunt u ze beter weghalen. Het gras moet voldoende licht en lucht krijgen om groen te blijven, afgevallen bladeren verstikken het. Hierdoor wordt het gazon eerst bruin en sterft het op den duur af. In de lente heeft u dan een gazon met kale, door onkruid gevulde plekken. Ook in de vijver doen bladeren weinig goeds. Rottende bladeren verzuren het water, waardoor waterplanten doodgaan, net als de vissen. Span daarom een net over uw vijver en haal de bladeren die daarop terechtkomen regelmatig weg. Kunt u wat hulp gebruiken bij het bladvrij maken en houden van uw tuin? Neem dan contact op met De Hoog hoveniers.

En de borders?

Op uw bestrating kunt u beter geen bladeren hebben, want u zult niet de eerste zijn die over de glibberige laag uitglijdt. In de borders kunt u ze daarentegen gerust laten liggen. Een laag bladeren werkt als een warme deken en zorgt ervoor dat de wortels van de planten niet worden aangetast door vorst. Een gezellig voordeel: egeltjes vinden het erg fijn om zich te verschuilen onder de bladeren.

bladeren in de vijver

Lente in zicht

U kunt uw handen vol hebben aan de herfstige tuin, maar daarbij is het slim om alvast rekening te houden met de lente. Denkt u erover om een boom te planten, zodat u in de zomer heerlijk in de schaduw kunt zitten? Dan is oktober de beste maand om dit te doen, omdat de boom dan in het voorjaar flink kan groeien. De Hoog hoveniers weet precies welke boom goed bij uw tuin past en wat de mooiste plek is om hem te planten. Naast dat we de boom plaatsen, kunnen wij hem ook voor u verzorgen, zodat u daar geen omkijken naar heeft.

boom planten in de herfst
kleurrijke tuin

Kleurrijke tuin

Wilt u in de lente genieten van een bloemenzee? Dan kunt u het beste in de herfst bloembollen planten. Het is heel eenvoudig om bloembollen te poten: zorg ervoor dat de bol op een diepte van twee keer zijn eigen lengte met de punt naar boven in de grond zit. Extra leuk is om verschillende bloembollen op willekeurige plaatsen te planten, zodat u in de lente verrast wordt. Wilt u ook andere beplanting aanleggen? Neem dan contact op met De Hoog hoveniers om de mogelijkheden te bespreken.

Meer weten?

Weet u niet goed waar u moet beginnen of wilt u professionele hulp? Neem dan gerust contact op met De Hoog Hoveniers via info@dehooghoveniers.nl of bel 024 200 67 00.

Wil je meer weten of handige tips ontvangen

Onkruid verwijderen met de Heatweed

Onkruid verwijderen?

De beste manier om onkruid aan te pakken ...?