Menu

Is uw tuin al klaar voor de zomer?

Nu de warme lentezon zich aandient, wilt u het liefst zo snel mogelijk buiten zitten. Het is dan natuurlijk wel fijn als u van een mooi uitzicht kunt genieten. Maak uw tuin daarom op tijd zomerklaar met de tips van De Hoog Hoveniers.

Doordacht snoeien

De zomer is volop bezig, dus de voorjaarsbloeiers zijn uitgebloeid. Om volgend jaar weer plezier van deze planten te hebben, is het belangrijk dat u ze tijdig snoeit. Toch kunt u niet zonder meer alle voorjaarsbloeiers snoeien. Voorjaarsbloeiende heesters hebben later in het voorjaar nog veel knoppen die uitkomen. Als u dus te veel takken wegsnoeit, gaan die knoppen verloren.

snoeiwerkzaamheden laten uitvoeren

Verticuteren voor een fris gazon

Een gazon moet gemaaid worden, anders verwildert het. Maar dat is niet het enige wat u kunt doen om uw gazon fris te houden. In april of mei is het namelijk verstandig om uw gazon te verticuteren. Dat betekent dat u mos en dode grassen verwijdert, zodat er weer licht en water bij de bodem kan komen. Dit kunt u doen met een speciale verticuteerhark of met een machine. Het is belangrijk dat u gelijkmatig verticuteert, zodat uw gazon er overal even goed bijligt.

Voorjaarsschoonmaak in de tuin

Als u aan de slag bent gegaan met een grote voorjaarsschoonmaak, is uw huis inmiddels spic en span. Ook uw tuin heeft na de winter een schoonmaakbeurt nodig. Tegels hebben groene aanslag, onkruid tiert welig en het tuinset kan wel een opfrisser gebruiken. De Hoog Hoveniers kan dit eenvoudig voor u oplossen met Heatweed. Deze machine bestrijdt onkruid op een milieuvriendelijke en grondige manier en is inzetbaar als hogedrukreiniger van uw tuinset, sfeerverlichting of gevel. Na een behandeling met deze machine is al het ongewenste groen weg, zodat u kunt genieten van een schone tuin.

Hulp nodig?

Weet u niet goed waar u moet beginnen of wilt u professionele hulp? Neem dan gerust contact op met De Hoog Hoveniers via info@dehooghoveniers.nl of bel 024 200 67 00.

Wil je meer weten of handige tips ontvangen

Onkruid verwijderen met de Heatweed

Onkruid verwijderen?

De beste manier om onkruid aan te pakken ...?