Menu
kindvriendelijke tuin maken

Kindvriendelijke tuin: tips en ideeën

Hoe kindvriendelijk is uw tuin? Kunnen uw kinderen heerlijk buiten spelen, zonder dat zij daarvoor naar de speeltuin hoeven? Maak het uzelf makkelijk: tover uw tuin om tot speeltuin. Dat proces hoeft niet ingrijpend te zijn. De Hoog Hoveniers geeft u enkele ideeën.

Belangrijk: speelgelegenheid

Een kind heeft een beschutte ruimte nodig om te spelen, een plek waar het zich onbespied waant en zichzelf kan ontwikkelen. Zo’n plek maakt u al door een afscherming met een grotere plant. Natuurlijk is speelgelegenheid ook belangrijk. Denk aan een schommel, een zandbak of een ander speeltoestel.

Dit hoeft uw tuin niet te ontsieren. Want er zijn volop mogelijkheden om dit te verwerken in uw (bestaande) inrichting. De Hoog Hoveniers plaatst bijvoorbeeld regelmatig schommels aan een pergola, zodat het past bij de uitstraling van de tuin.

Kies prikkelende elementen

Spelen is ontwikkelen, zorg daarom voor elementen die de zintuigen prikkelen. Natuurlijke elementen zoals boomstronken en geurende beplanting en de keuze voor écht gras in plaats van kunstgras. Dit heeft positieve invloed op ontwikkeling van kinderen. Let er wel op dat planten niet te giftig zijn.

kindvriendelijker tuin met speeltoestellen

Tip: slim ontwerp

Staat u op het punt uw tuin onder handen te nemen en een ontwerp te laten maken? Vraag uzelf dan af: hoe toekomstproof is het idee dat ik heb? Met wat slimmigheden anticipeert u al op een kindvriendelijke tuin. Houd bijvoorbeeld ruimte vrij voor speelgelegenheid, breng wat beschutting aan en zorg dat een eventuele vijver eenvoudig afsluitbaar is. De Hoog Hoveniers adviseert u graag.

tuinontwerp voor kindvriendelijke tuin
alternatief voor vijver kindvriendelijke tuin

Wat te doen met mijn vijver?

Als u al een vijver in de tuin hebt, is ons advies: plaats er een hek omheen. Ga niet aan de gang met betongaas net onder de oppervlakte. Want dit zorgt te vaak voor ongelukken. Neemt u graag het zekere voor het onzekere? Transformeer uw vijver dan tot een zandbak: maak het folie los, voer het water af en stort er zand in. En kies in plaats van een vijver voor een sfeervol (en minder gevaarlijk) waterelement.

Hulp nodig of advies?

Wilt u advies of ondersteuning bij de aanleg van een kindvriendelijke tuin? Neem dan gerust contact op met De Hoog Hoveniers via info@dehooghoveniers.nl of bel 024 200 67 00.

Wilt u meer zien van De Hoog Hoveniers? Houd dan onze Facebookpagina in de gaten. Zo bent u ook altijd op de hoogte van de nieuwste blogs.

Wil je meer weten of handige tips ontvangen

Onkruid verwijderen met de Heatweed

Onkruid verwijderen?

De beste manier om onkruid aan te pakken ...?