Menu
Gereedschap

Hoe maken we de patio van ons kinderdagverblijf een echte belevenis voor de kinderen? Deze vraag was de start van een grondige renovatie. De Hoog Hoveniers toverde in een week tijd de verouderde patio om tot een moderne speelplek. Lees meer over deze renovatie en laat u inspireren.

Samenwerking bij onderhoud

De Hoog Hoveniers was al een bekend gezicht voor het kinderdagverblijf, want onze hoveniers verzorgen het tuinonderhoud voor hen. Toen werd besloten dat een grondige renovatie nodig was, schakelde het kinderdagverblijf De Hoog Hoveniers in voor de uitvoering.

Terras reinigen

Het terras was aangetast door groene aanslag. Daarom hebben we dit grondig gereinigd met de HeatWeed: een milieuvriendelijke onkruidbestrijdingsmachine die werkt met heet water.

In plaats van chemische bestrijdingsmiddelen of open vuur bestrijden we het onkruid gericht met kokend water. We vernietigen zo de oppervlakte én het groeipunt, waardoor het onkruid verdwijnt. Met als resultaat: een fris terras.

Terras reinigen voor
Terras reinigen na

Van zandbak naar beleefborder

Het kinderdagverblijf gebruikte de zandbak weinig en wilde de ruimte inzetten voor een educatief doel. Zij kozen voor een beleefborder, met daarin verschillende materialen: kleine en grote stenen, schors, natuursteen en diverse kruidachtige (deels eetbare) beplanting, met prachtige kleuren en uitgesproken geuren. Om het af te maken kreeg de border een lik rode verf, zodat het een echte eyecatcher is geworden.

Van zandbak
Naar beleefborder
Naar beleefborder

Verhoogde border

De patio had alle ruimte voor nog meer groen. Daarom legden we een verhoogde border aan, met daarin opnieuw verschillende (eetbare) niet-giftige, kruidachtige planten met diverse geuren en kleuren. Deze border zetten we af met acaciahouten paaltjes, omdat dit hout niet splintert.

Verhoogde border
Parasolbomen mét bankjes

Parasolbomen mét bankjes

De parasolbomen zijn onmisbaar in de zomer, want dan geven ze de broodnodige schaduw. Deze bomen hebben we dus laten staan, maar wél gesnoeid. Verder plaatsten we bankjes om de stammen, zodat de begeleiders even kunnen zitten als de kinderen buiten spelen.

Projectmanagement

Renoveren in een patio betekent dat het materieel via het gebouw verplaatst moet worden. Goede afstemming was daarbij van belang. We kozen handige momenten, bijvoorbeeld wanneer de deuren van de verschillende ruimten gesloten waren, zodat de kinderen veilig binnen bleven. Of als de kinderen op een andere locatie speelden. Verder hebben we alles binnen afgedekt, zodat het gebouw netjes bleef.

Door deze nauwe samenwerking en goede afstemming konden we onze werkzaamheden binnen een week afronden, met een prachtig resultaat.

Wilt u weten hoe wij een tuin zo renoveren dat die past bij uw wensen?

Of hebt u een andere vraag, bijvoorbeeld over onderhoud?
Neem dan gerust contact op met De Hoog Hoveniers via info@dehooghoveniers.nl of bel 024 – 200 67 00.

Wilt u meer zien van De Hoog Hoveniers? Houd dan onze Facebookpagina in de gaten. Zo bent u ook altijd op de hoogte van de nieuwste blogs.

Wil je meer weten of handige tips ontvangen

Onkruid verwijderen met de Heatweed

Onkruid verwijderen?

De beste manier om onkruid aan te pakken ...?