Menu
najaarssnoei-hoe-doe-je-dat

Najaarssnoei: uw tuin goed de winter in

Heeft u deze zomer genoten van uw tuin? Zorg dat uw tuin er ook volgend jaar weer prachtig bij ligt. Onze #1 tip: kies voor doordacht snoeiwerk én beschermende bemesting. Ontdek wat snoeien en bemesten voor uw tuin betekent in deze eerste blog over najaarssnoei.

Voorjaarssnoei vs. najaarssnoei

Welke planten moeten in het voorjaar gesnoeid worden en welke in het najaar? Deze vraag is essentieel als u uw tuin wilt voorbereiden op de winter. Snoeit u de verkeerde planten, dan brengt u onnodig schade toe aan uw tuin. De Hoog Hoveniers geeft u graag advies.

Diverse beplanting aanpakken

Tijdens de najaarssnoei knippen we grof heesterwerk terug zodat dit er weer verzorgd uitziet. Ook pakken we bomen aan en snoeien we overige beplanting. Daarnaast halen we uitgebloeide bloemen weg die uw tuin ontsieren. Hortensia’s blijven bijvoorbeeld lang mooi, maar zijn half oktober toch echt aan snoei toe.

boom snoeien in najaar

Juiste hoeveelheid wegsnoeien

Als we uw beplanting snoeien, letten we er altijd op dat de plant voldoende bescherming houdt tegen de winter. Als u een roos bijvoorbeeld te ver terugsnoeit, blijft hij volgend jaar klein óf overleeft hij de winter niet. Snoeit u een plant niet optimaal, dan kan dit zorgen voor slechte groei of juist te weelderige groei. In het laatste geval gaat de plant hangen bij de eerste zomerse regenbui.

De hoveniers van De Hoog Hoveniers weten precies welke beplanting welke snoeitechniek nodig heeft. En helpen u graag bij het winterklaar maken van uw tuin.

rozestruik snoeien in najaar
gazonbemesting in het najaar

Najaarsbemesting van uw gazon

In de winter groeit gras niet. Erover lopen of vorst zorgt in dit seizoen voor schade die door de gestagneerde groei slecht herstelt. Het is daarom belangrijk om uw gazon beter bestand te maken tegen invloeden van buitenaf. Dat doen we met kalibemesting. Hiervan verhardt het gewas, waardoor een eventuele ‘wond’ sneller herstelt.

Meer over snoei en bemesting

Begin november plaatsen we deel twee van deze blog over najaarssnoei. Hierin vertellen we meer over onder andere het snoeien van bomen en het bemesten van de borders. Wilt u deze blog niet missen? Volg ons dan op Facebook

facebook pagina De Hoog Hoveniers

Meer weten?

Wilt u weten hoe wij uw tuin winterklaar maken? Of hebt u een andere vraag over uw tuin? Neem dan gerust contact op met De Hoog Hoveniers via info@dehooghoveniers.nl of bel 024 200 67 00.

Wil je meer weten of handige tips ontvangen

Onkruid verwijderen met de Heatweed

Onkruid verwijderen?

De beste manier om onkruid aan te pakken ...?