Menu
onkruid verwijderen

Onkruid verwijderen: de do’s & don’ts

Paardenbloemen, kruiponkruid, mos of brandnetels: onkruid is een ongewenste gast in vele tuinen en bedrijfsomgevingen. Het ontsiert uw tuin en haalt ook nog eens voedingsstoffen uit de grond. Onkruid is helaas niet te voorkomen, maar gelukkig zijn er wel manieren om er vanaf te komen.

Onkruid vergaat niet?

U kunt het onkruid natuurlijk met de hand verwijderen, eventueel met behulp van een krabber of borstel. Het is daarbij verstandig om handschoenen te dragen, omdat sommige onkruidsoorten de huid irriteren. Onkruid verwijderen met de hand is een tijdrovend klusje dat door sommigen als ontspannend wordt ervaren, maar velen besteden hun tijd liever anders. En helaas groeit het onkruid altijd eerder terug dan u denkt.

paardenbloem en onkruid

Andere middelen

Een sneller alternatief is het gebruik van kokend water of (schoonmaak)azijn, maar ook dit heeft nadelen. Het kan de andere planten aantasten en geeft geen langdurig resultaat. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wordt afgeraden, omdat deze een negatief effect kunnen hebben op de andere planten, insecten en dieren in de omgeving.

Milieuvriendelijke oplossing tegen onkruid

De Hoog Hoveniers gebruikt Heatweed, een milieuvriendelijke onkruidbestrijdingsmachine die werkt met heet water. In plaats van chemische bestrijdingsmiddelen of vuur bestrijden we het onkruid gericht met oppervlaktewater. We vernietigen de oppervlakte én de wortel, waardoor het onkruid volledig verdwijnt. Onze vakkundige hoveniers weten waar ze op moeten letten en houden de rest van uw planten zorgvuldig intact.

onkruid verwijderen op milieuvriendelijke manier

Langdurig resultaat

Bij drie tot vier behandelingen per jaar is uw terras geheel onkruidvrij. Heatweed is ook geschikt als hogedrukreiniger voor bijvoorbeeld uw loungeset of muur. Hij verwijdert bovendien mossen en groene aanslag.

Voordelen onkruidbestrijding Heatweed

  • Milieuvriendelijk
  • Veilig
  • Doelgericht
  • Efficiënt
Onkruid-verwijderen-Heatweed-vrijstaand

Hulp nodig?

Weet u niet goed waar u moet beginnen of wilt u professionele hulp? Neem dan gerust contact op met De Hoog Hoveniers via info@dehooghoveniers.nl of bel 024 200 67 00.

Wil je meer weten of handige tips ontvangen

Onkruid verwijderen met de Heatweed

Onkruid verwijderen?

De beste manier om onkruid aan te pakken ...?