Menu

In de blog van maart deelden wij onze inzichten over de keuze voor de juiste sierbestrating, voor verschillende toepassingen. Ook de fundering, afwerking en onderhoud zijn belangrijk. En daarom delen we in deze blog onze adviezen hiervoor.

1. Fundering: zand of puingranulaat?
Een goede ondergrond voor sierbestrating (het cunet) is essentieel als u lang van een strak aangelegde bestrating wilt genieten. Daarom werken wij altijd met een fundering van puingranulaat: materiaal met een vaste structuur dat net zo hard wordt als beton. Daarboven leggen we een zandbed van ongeveer 5 centimeter dat we mooi vlak maken, zodat de sierbestrating er strak inligt. Deze werkwijze is een alternatief voor een fundering van zand, die na een aantal jaren verzakt.

Voor onder keramische tegels gebruiken we Stabimix. Dit is een materiaal dat bestaat uit fijne grind en lijm. Deze combinatie zorgt voor een stabiele en harde ondergrond. En door de grove open structuur kan (regen)water goed afgevoerd worden. Zo voorkomen we dat de tegels losvriezen, wat op een betonondergrond wél kan gebeuren.

2. Zorgvuldig op maat maken
Het is belangrijk dat de tegels recht geslepen worden en de klinkers recht geknipt. Want wijkt dit al één graad af, dan is uw sierbestrating niet strak. Daarom werkt De Hoog Hoveniers uiterst zorgvuldig, voor het mooiste resultaat.

3. Onderhoud
U wilt dat uw sierbestrating lang meegaat en er altijd netjes uitziet. Daarvoor is het noodzakelijk om het goed te onderhouden. Regelmatig goed schoonvegen zorgt dat onkruid geen kans krijgt. En is dat u ontschoten, waardoor uw sierbestrating onder de groene aanslag zit? Vraag dan eens naar Heatweed. De Hoog Hoveniers gebruikt deze milieuvriendelijke onkruidbestrijdingsmachine om onkruid en aanslag te verwijderen. De machine werkt met kokend water, in plaats van chemische bestrijdingsmiddelen of vuur. Zo geeft u de sierbestrating een echte opfrisbeurt, en verandert de uitstraling volledig.

Onkruid-verwijderen-Heatweed-vrijstaand

Meer weten over sierbestrating?

Wilt u meer informatie over sierbestrating of de Heatweed? Of wilt u de tuin nog voor de zomer aangepakt hebben?

Neem dan gerust contact op met De Hoog Hoveniers via info@dehooghoveniers.nl of bel 024 – 200 67 00.

Wilt u meer zien van De Hoog Hoveniers? Houd dan onze Facebookpagina in de gaten. Zo bent u ook altijd op de hoogte van de nieuwste blogs.

Wil je meer weten of handige tips ontvangen