Menu

Tijd voor een mooi gazon

De zomerperiode kon niet beter voor vakantiegangers: veel zon en weinig regen. Maar voor uw tuin was dit minder prettig. Misschien heeft u wel maatregelen genomen om uw tuin toch fris te houden, of bent u daar niet aan toe gekomen. In het tweede geval is uw gazon waarschijnlijk erg droog en kan het wel een opfrisser gebruiken. Hoe zorgt u ervoor dat uw gazon er in de herfst en winter mooi bij ligt? En welk tuinonderhoud kunt u het beste doen in de maand september? De Hoog hoveniers geeft u enkele gouden tips.

Organische bemesting of kunstmest

Om uw gras groen en gezond te houden, is het belangrijk dat u uw gazon in september bemest. Hierdoor groeit het gras beter, krijgt u een vollere grasmat en groeit er minder mos en onkruid. Er zijn verschillende meststoffen die u daarvoor kunt gebruiken. Kiest u voor natuurlijke meststoffen, of toch voor kunstmest? De Hoog hoveniers geeft u graag advies, zodat u weet welke bemesting het beste bij uw gazon past en wat langdurig resultaat geeft.

Hoe bemest ik mijn gazon?

Er zijn verschillende manieren waarop u uw gazon kunt bemesten. Natuurlijk kunt u het met de hand uitstrooien, maar dat heeft wat nadelen. Een groot gazon met de hand bemesten is bijvoorbeeld erg arbeidsintensief. Daarnaast verspreidt de meststof veel gelijkmatiger, als u een strooiwagen gebruikt. Op deze manier heeft bemesting een veel groter effect dan wanneer u het met de hand doet. Hebt u zelf de geschikte apparatuur niet in huis? De Hoog hoveniers beschikt over het juiste materieel om de bemesting van uw gazon te verzorgen.

gazon bemesten in de winter

Tuin herindelen

September is het ideale moment om uw tuin opnieuw in te delen. Planten en struiken stoppen over het algemeen in september met groeien, dus zijn makkelijker te verplaatsen. Wilt u niet alleen uw huidige planten verplaatsen maar ook nieuw groen plaatsen, nieuwe borders aanleggen of eindelijk die mooie sierbestrating laten leggen? Bespreek dan uw plannen met De Hoog hoveniers, of schakel ons in om een plan voor u op te stellen en uit te voeren.

Tuin ontwerpen 2D tuinontwerp

Hulp nodig?

Weet u niet goed waar u moet beginnen of wilt u professionele hulp? Neem dan gerust contact op met De Hoog Hoveniers via info@dehooghoveniers.nl of bel 024 200 67 00.

Wil je meer weten of handige tips ontvangen

Onkruid verwijderen met de Heatweed

Onkruid verwijderen?

De beste manier om onkruid aan te pakken ...?