Menu
tuinaanleg-modern-traditioneel

Tuinaanleg: moderne uitstraling met traditionele elementen

Bouwt u uw eigen huis of bent u betrokken bij een nieuwbouwproject en wilt u een bijpassende tuin? We laten u graag zie hoe we een tuin aanleggen die past bij uw wensen, de omgeving en uw woning. Lees hoe het weiland rondom een villa in Alverna werd omgetoverd tot een moderne tuin met karakter.

Advies en plan van aanpak

De bewoners van villa Alverna kwamen tijdens de bouw van hun woning naar ons toe met de vraag of wij hun tuin wilden aanleggen. Het terrein lag vol puin en moest vanaf niets een prachtige tuin worden met voldoende parkeergelegenheid, mooie beplanting, een moestuin en meer. Een nieuwe tuin die past bij de landelijke omgeving en het moderne huis met karakteristieke invloeden. We stelden een plan op voor de komende jaren en gingen aan de slag.

Grondwerk

We startten met de fundatie: een zandbed, aangevuld met gebroken puin voor de stabilisatie. Vervolgens hebben de we de grond omgespit voor een goede afwatering en is het terrein aangevuld met nieuwe aarde. Het grondwerk rondden we binnen enkele dagen af. Dit ging relatief snel, want afgraven was niet nodig omdat het huis met fundering op het weiland gebouwd was en het hele omliggende terrein lager lag.

Beregening

Omdat we al tijdens de bouw van de villa met de planning begonnen, kon men bij de bouw rekening houden met het beregeningssysteem dat we later zouden installeren. Dit voorkomt extra werkzaamheden. Het huis kreeg bijvoorbeeld een domoticasysteem waar we eenvoudig de beregening op konden aansluiten voor extra gebruiksgemak. De beregening doet zijn werk goed: een fris gazon, zelfs tijdens hoge temperaturen.

Bestrating

In overleg kozen we voor een hardgebakken straatklinker, gecombineerd met een keramische tegel. De traditionele klinker geeft een sfeervolle uitstraling en is tegelijkertijd strak, modern. De tegels passen hier goed bij én zijn onderhoudsarm, er groeit geen onkruid tussen. Ook legden we een roostergoot voor de garage, zodat bij grote regenval het water goed afgevoerd wordt. En niet blijft staan voor of zelfs in de garage.

Gras en grind

Vervolgens legden we het gazon aan en plaatsten we grind rondom het huis. Het grind creëert een ruimtelijk effect doordat het een contrast biedt met het gras en de plantenbakken.

Moestuin

Een eigen moestuin, dat was wat de bewoners graag wilden. We legden een ruime basis, waarop zij zelf hun moestuin kunnen ontwikkelen.

Toekomstplannen

De komende tijd gaan we opnieuw om de tafel om een beplantingsplan op te stellen. Zodat we volgend seizoen de beplanting kunnen aanleggen. Tegelijk met de taxushaag voor het huis, die we vanwege het extreme weer nog niet konden plaatsen. En er zijn meer plannen, het resultaat daarvan delen we graag in een volgend blog.

Meer weten over tuinaanleg?

Wilt u weten hoe wij een tuin aanleggen die past bij uw woning? Of hebt u een andere vraag over uw tuin? Neem dan gerust contact op met De Hoog Hoveniers via info@dehooghoveniers.nl of bel 024 200 67 00.

Wilt u uw kleine tuin
groter en rustiger maken?