Menu
tuinrenovatie bosrijke tuin

Tuinrenovatie: rust in een bosrijke tuin

Bent u net verhuisd en is de tuin nog niet naar uw smaak ingericht? Of wilt u de tuin na een aantal jaren een opfrisser geven? We laten graag zien hoe wij een tuinrenovatie uitvoeren. Lees hoe de rauwe tuin van deze klant veranderde in een rustige bosrijke oase.

Advies en planning

Een van onze klanten wilde graag de tuin aanpakken. Zij waren verhuisd, hadden hun huis opgeknapt en wat bomen en planten uit de tuin verwijderd. Maar ze wilden meer, zoals snoeien, beplanting verplaatsen en achterstallig onderhoud laten doen.

Hun belangrijkste wensen:

  • Rust in de tuin.
  • Een tuin die bij de bosrijke omgeving past.

 

In overleg met de klant besloten we dat we dit project in verschillende fases uit te voeren.

Fase 1: Gazon en planten verplaatsen

In maart 2018 startten we met de eerste fase. We vergrootten het gazon door het perk (op de afbeelding rechtsonder) bij het gazon te trekken en daarop gras te leggen. Ook groeven we de trampoline in. Daarnaast snoeiden we beplanting en verplaatsten we wintergroene planten. We groepeerden de soorten planten en verminderde het aantal soorten. Zo creëerden we meer rust in de tuin. En komen mooie solitairen als de Japanse kornoelje (cornus kousa) veel beter tot hun recht.

Situatie voor:

tuinrenovatie gazon situatie voor

Situatie na:

tuinrenovatie gazon situatie na

Fase 2: Voortuin en voorbereiding carport

In september pakten we de voortuin aan. We maakten daar parkeerruimte door de rotonde aan een kant af te dichten met groen. Voor een ruimtelijker effect verwijderden we de grote rododendron (op de afbeelding voor de bus). Vervolgens gingen we aan de slag met de voorbereidingen voor de carport. We groeven grond af en legden het grind. Dit planden we zo, dat de timmerman de ruimte had om aan de slag te gaan met de carport.

Ook pakten we het pad naar de voordeur aan. De voordeur was lastig te vinden. Dit verhielpen we door het pad recht te leggen met een knik naar de voordeur. De buxus en overige beplanting vervingen we door ander wintergroen, zodat de privacy van de klant gewaarborgd bleef.

Situatie voor:

tuinrenovatie voortuin situatie voor

Situatie na:

tuinrenovatie voortuin situatie na

Fase 3: Grind en nieuwe plannen

Tijdens fase 2 besloten we in overleg met de klant het grind bij de garage te vervangen door nieuw grind. Dit zouden we eigenlijk pas in fase 3 doen. Omdat hetzelfde grind bij de carport kwam te liggen, vervingen we het direct ook bij de garage. De plannen voor fase 3 zijn nog in de maak, daarvoor zijn we nog in bespreking met de klant.

Vooruitgang

We hebben al veel vooruitgang geboekt. De tuin straalt rust uit door de doordachte beplanting, het snoeiwerk en het onderhoud. Dit alles op een manier die past bij de bosrijke omgeving.

Situatie voor:

tuinrenovatie oprit situatie voor

Situatie na:

tuinrenovatie oprit situatie na

Meer weten over tuinrenovatie?

Wilt u weten hoe wij uw tuin kunnen renoveren? Of hebt u een andere vraag over uw tuin? Neem dan gerust contact op met De Hoog Hoveniers via info@dehooghoveniers.nl of bel 024 200 67 00.

Wil je meer weten of handige tips ontvangen

Onkruid verwijderen met de Heatweed

Onkruid verwijderen?

De beste manier om onkruid aan te pakken ...?