Menu
voorjaar en vijver aanleggen of renoveren

Voorjaar: leven in uw vijver

Het voorjaar breekt aan! Dat betekent dat uw tuin weer volop tot bloei komt. Dat ziet u ook aan uw vijver: het leven komt weer op gang. Denkt u erover om een vijver aan te leggen? Dan is april de beste maand om hiermee aan de slag te gaan. De Hoog Hoveniers geeft u tips voor vijveronderhoud en -aanleg én inspiratie voor uw nieuwe vijver.

Onderhoudstips voor de lente

Hebt u de eerste tekenen van leven in uw vijver al gezien? De lente is in aantocht. De vissen worden weer actief, de waterplanten laten hun bloemetjes zien. Een prachtig gezicht! April is het moment om ook nieuwe waterplanten en -lelies toe te voegen. Let er daarbij op dat u speciale vijveraarde gebruikt. En: vergeet niet de vijverpomp en het filter weer aan te zetten én de uv-lamp te vervangen.

Perfecte tijd voor vijveraanleg

Overweegt u al langere tijd om een vijver aan te leggen? April is hét moment om hiermee te starten. Deze maand is het begin van de lente dus het vijverwater heeft voldoende tijd om in balans te komen. Zo gedijen waterplanten en eventuele vissen het beste.

Juiste temperatuur

April heeft daarnaast de geschikte temperatuur. Besluit u bijvoorbeeld in de warme zomer een vijver aan te leggen, dan wordt het leidingwater dat u toevoegt ineens geconfronteerd met de hitte van de zon. Hierdoor hebben de mineralen uit het water geen tijd om te bezinken. Het resultaat: een vijver vol groene aanslag die lastig weg te halen is. De gematigde maand april is daarom meer geschikt voor vijveraanleg. De Hoog Hoveniers adviseert u graag in het juiste aanlegmoment en helpt u bij de aanleg.

voorjaar en vijver aanleggen

Oriëntatie: welke vijver past bij u?

Wellicht hebt u al wat vijverinspiratie opgedaan bij vrienden of familie. Of bent u online of in diverse folders gaan grasduinen. Welke vijver past bij u en uw tuin? De Hoog Hoveniers laat u graag de mogelijkheden zien en adviseert u in uw keuze.

Natuurlijke of strakke vijver

Wat we nu vaak zien is de strakke spiegelvijver. Deze vijver is vaak gemaakt van metaal en verfraait uw moderne tuin door het effect van het waterspiegel. Dit geeft ruimte aan uw tuin. Leg deze vijver aan op een donkere plek in uw tuin en laat de reflectie van de lucht uw tuin op natuurlijke wijze verlichten. Hebt u wat meer beplanting in de tuin? Dan past een natuurlijke vijver met vissen en waterplanten wellicht beter. Welke vijver u ook kiest: u kunt altijd het gezellige kabbelende effect creëren met een waterelement.

VCA: milieu en veiligheid

U zoekt een hovenier die vakkennis heeft én rekening houdt met het milieu en met veiligheid. Alle medewerkers van De Hoog Hoveniers zijn VCA gecertificeerd. En ons bedrijf is VCA gekeurd. Voor ons staan milieu en veiligheid hoog in het vaandel.

natuurlijke vijver in de tuin
strakke vijver in de tuin

Meer weten over vijveraanleg?

Wilt u weten hoe wij uw vijver aanleggen of renoveren? Of hebt u een andere vraag over uw tuin? Neem dan gerust contact op met De Hoog Hoveniers via info@dehooghoveniers.nl of bel 024 200 67 00.

Wil je de vijver renoveren of
een nieuwe vijver aanleggen?