Menu

Vooruitstrevende tuin in 2020

Hebt u genoten van de feestdagen? En begint u dit nieuwe jaar goed? De Hoog Hoveniers is klaar voor 2020! Ook dit jaar houden we u graag op de hoogte van alles wat u moet weten over uw tuin en het onderhoud. Deze maand delen we onze inzichten en tips rondom het thema duurzaamheid. Met volop inspiratie voor uw eigen tuin.

Uw tuin is een afspiegeling van wat u belangrijk of mooi vindt. We zien daarom dat mensen steeds vaker hun eigen stijl willen terugzien in het ontwerp van de tuin. Er zijn dus niet direct trends aan te wijzen: u wilt niet hetzelfde als anderen, maar maakt uw eigen keuze. Toch ziet onze ontwerper wel één belangrijke ontwikkeling. Er is veel meer aandacht voor duurzaamheid, mensen kiezen steeds vaker voor een ‘natuurlijke’ tuin en hebben meer aandacht voor duurzame materialen en planten in hun tuin.

Natuurlijke prairietuin

Een voorbeeld van een natuurlijke tuin is de prairietuin. Een tuin waarin de bloemborders niet bestaan uit afgebakende plaatsen voor de verschillende plantsoorten, maar waarin verschillende soorten gemengd staan. Siergras en bloemen staan bijvoorbeeld door elkaar. Dit oogt veel speelser en heeft een groot voordeel: het hele jaar door is er een mooie afwisseling van kleur en groen.

Oog voor biodiversiteit

Vlinders en bijen krijgen weer meer ruimte in de tuin. Veel klanten vragen om beplanting die gunstig is voor deze dieren. Zo voorkomen we samen dat bijen en vlinders uitsterven en brengen we meer diversiteit in te tuin, waarbij ook uw beplanting goed gedijt.

Daarnaast krijgen we steeds vaker de vraag om Europese houtsoorten te gebruiken. Dat vinden wij goed nieuws, want zo voorkomen we grootschalige kap in het regenwoud.

Milieuvriendelijke machinerie

We helpen onze klanten graag bij het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van een duurzame tuin. Daarom vervangt De Hoog Hoveniers motormachines door accumachines, zodat we minder uitlaatgassen uitstoten. Denk aan heggenscharen, bosmaaier en bladblazers. Dat is beter voor het milieu en schrikt vogels en andere dieren niet af.

Ook een vooruitstrevende tuin?

Wilt u ook een unieke tuin, die precies bij u past? Of wilt u meer diversiteit in uw tuin aanbrengen? Neem dan gerust contact op met De Hoog Hoveniers via info@dehooghoveniers.nl of bel 024 200 67 00.

Wil je meer weten of handige tips ontvangen

Onkruid verwijderen met de Heatweed

Onkruid verwijderen?

De beste manier om onkruid aan te pakken ...?