Menu

Overweegt u dit jaar de bestrating rond uw huis aan te pakken? Frisse, strakke sierbestrating geeft direct een heel andere uitstraling aan uw voortuin, oprit of terras. En maakt u de juiste keuze, dan kan het jaren mee. De Hoog Hoveniers deelt inzichten uit de praktijk, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

De eerste vraag die wij altijd stellen: waarvoor gaat u de sierbestrating gebruiken? Is het voor een oprit, terras, looppad of struinpaadje? Bij intensief gebruik – bijvoorbeeld als er vaak auto’s parkeren – adviseren wij namelijk een ander soort sierbestrating dan voor een looppad.

1. Intensief gebruik: klinker, voegen met zand
Stel: u parkeert dagelijks de auto op de oprit. Allicht steekt u een aantal keer. Stuurt u in terwijl de wielen stilstaan, dan komt er beweging in de bestrating. Als de sierbestrating daarop niet berekend is, dan brengt dit schade toe aan uw oprit. Wij adviseren daarom: kies voor een goede klinker, met een stevige fundering. En voeg de klinker in met zand, in plaats van met een harde voeg tegen onkruid.

2. Terras: onderhoudsarme keramische tegel
Voor een terras kunt u het beste kiezen voor een keramische tegel. Door het harde oppervlak is deze tegel onderhoudsarm. In combinatie met een voegmortel hebt u daardoor weinig last van onkruid op en tussen de sierbestrating. Bent u benieuwd hoe zo’n tegel eruitziet? Bij een gezin in Wijchen legden we een onderhoudsarme tuin aan mét keramische tegels. Bekijk het resultaat.

3. Looppaden en struinpaadjes: klinker
Voor paden en paadjes adviseren wij een mooie klinker. Daarvoor werken wij al jarenlang samen met Jansen Sierbestrating in Wijchen. Hebt u bij De Hoog Hoveniers een tuinontwerp laten maken? Dan kunt in de showroom van Jansen een passende klinker uitzoeken en u daar laten adviseren door specialisten. Vervolgens houdt De Hoog Hoveniers contact met hen, zodat u geen omkijken hebt naar de levering.

Tuinaanleg sierlijke tuin sierbestrating

Gebakken klinker of betonklinker?

Tot slot de vraag: kiezen voor een gebakken klinker (van klei) of een betonklinker? Een gebakken klinker is kleurvast en slijtvast en gaat generaties mee. Een betonklinker heeft meer aanbod in kleuren en maten en is iets goedkoper. Na vijf tot tien jaar worden betonklinkers aanzienlijk minder mooi, algen en mos hebben hierop ook meer vat dan op gebakken klinkers. Een gebakken klinker is dus een duurzamere keuze.

Meer weten over sierbestrating?

Wilt u meer informatie over sierbestrating of wilt u de tuin nog voor de zomer aangepakt hebben?

Neem dan gerust contact op met De Hoog Hoveniers via info@dehooghoveniers.nl of bel 024 – 200 67 00.

Wilt u meer zien van De Hoog Hoveniers? Houd dan onze Facebookpagina in de gaten. Zo bent u ook altijd op de hoogte van de nieuwste blogs.

Wil je meer weten of handige tips ontvangen

Onkruid verwijderen met de Heatweed

Onkruid verwijderen?

De beste manier om onkruid aan te pakken ...?