Menu

Last van ongedierte, ziektes of plagen in uw tuin?

 

afspraak maken

ongedierte, ziektes en plagen bestrijden

Denkt u lekker te kunnen genieten van uw tuin, gooit er een rupsenplaag roet in het eten. Beschadigde hagen, kaalgevreten eikenbomen en vervelende huidklachten: kleine beestjes zoals de buxusrups en de (eiken)processierups kunnen veel ellende veroorzaken. De Hoog Hoveniers schiet graag te hulp en bestrijdt op ieder gewenst moment, ook preventief.

Processierups

Van mei tot oktober is het hoogseizoen van de processierups. De rupsen bevinden zich dan op verschillende soorten eikenbomen. Ze vormen een optocht richting de top van de bomen en eten hier de jonge bladeren op. Ze maken nesten die eruit zien als een bal, doordat ze omgeven zijn door spinsel. Als de rupsen voor de derde keer gaan vervellen, verliezen ze hun giftige brandharen. Wie hiermee in aanraking komt, kan vervelende klachten krijgen: van jeuk en blaasjes tot kortademigheid en hoesten.

eikenprocessierups bestrijden
eikenprocessierups bestrijden

Bestrijding processierups

Wilt u de processierups bestrijden? Dan is het verstandig om niet zelf aan de slag te gaan, maar een specialist zoals De Hoog Hoveniers te bellen. Wij verwijderen de rupsen professioneel en effectief, met behulp van speciale stofzuigers en bio-bestrijdingsmiddel. Als het nodig is gebruiken we hierbij een hoogwerker. De nesten verwijderen we uiteraard ook, aangezien deze vol brandharen zitten. We bestrijden de processierups ook preventief, zodat u er het aankomende jaar geen last meer van hebt.

Buxusmot en buxusrups

Buxushagen zijn een geliefde verblijfplaats voor buxusrupsen. De ontpopte buxusmotten leggen eitjes in de haag, waarna de larven hun slag slaan en de haag kaal eten. De buxusrups is te herkennen aan zijn groen-zwartgekleurde uiterlijk

hoe herken je de buxusrups
buxus kaal door buxusrups

Bestrijding buxusrups

Het is belangrijk om de buxusrups direct te bestrijden. De Hoog Hoveniers gebruikt hiervoor een bio-bestrijdingsmiddel dat ook gebruikt wordt bij de bestrijding van de processierups. Dit middel is niet chemisch en daardoor niet schadelijk voor huisdieren, vogels en mensen. Na de bestrijding zetten we een soort val met lokaas, waarmee we iedere twee tot drie weken kunnen controleren of er nog motten zitten. Is dit het geval, dan bestrijden we nogmaals.

Hulp nodig bij de bestrijding 

Ook last van rupsen of andere plagen??

Hoe langer u wacht, des te groter de schade aan uw tuin is. De Hoog Hoveniers helpt u graag van het probleem af. Neem gerust contact met ons op via info@dehooghoveniers.nl of bel 024 200 67 00.

Onkruid verwijderen met de Heatweed

Onkruid verwijderen?

De beste manier om onkruid aan te pakken ...?