kleurrijke tuin in de winter met een beplantingsplan

Winter kleurrijk besneeuwde tuin
#

Ontbreekt er in uw tuin op dit moment groen en kleur? Ga dan eens na: is bij de aanleg van uw tuin een beplantingsplan gemaakt? Kiest u voor tuinaanleg of tuinrenovatie bij De Hoog Hoveniers, dan bespreken we altijd hoe u in alle seizoenen kunt genieten van de tuin. En maken we indien gewenst een beplantingplan dat bij uw wensen past.

Planten met wintersierwaarde

Er zijn volop planten die ook in de winter sierwaarde hebben: bloeiende planten, wintergroen en besdragende planten in allerlei formaten en kleuren. Laat u inspireren door een aantal voorbeelden:

Bloeiende winterbloemen
  • Bloeiende planten: kornoelje, viburnum, kerstroos, toverhazelaar, diverse bollen en knollen
  • Wintergroen: carex, coniferen, dennen, klimop, rododendrons
  • Bessen: hemelse bamboe (ook wintergroen), schoonvrucht (callicarpa) vuurdoorn (halfwintergroen)
Meer vogels in de tuin

En wilt u graag meer vogels in de tuin? Ook dan is een besdragende plant als de vuurdoorn een goede keus. Deze struik biedt naast voedsel ook bescherming voor vogels door de harde stekels. De takstructuur is verder ideaal om een nest op te bouwen en daar maken merels dankbaar gebruik van. Dit soort overwegingen spelen altijd mee in een beplantingsplan.

winter roodborstje vuurdoorn
Onderhoud in februari
winteronderhoud in februari

Deze maand is het tijd voor het grove zaag- en snoeiwerk, bijvoorbeeld van heesterbeplanting. Of denk aan bomen kappen en opkronen. Kunt u daarbij wat hulp gebruiken? De Hoog Hoveniers ondersteunt u graag.

Meer weten over een beplantingsplan?

Wilt u meer informatie over een beplantingsplan of wilt u de tuin nog voor de zomer aangepakt hebben? Neem dan gerust contact op met De Hoog Hoveniers via info@dehooghoveniers.nl of bel 024 – 200 67 00. Wilt u meer zien van De Hoog Hoveniers? Houd dan onze Facebookpagina in de gaten. Zo bent u ook altijd op de hoogte van de nieuwste blogs.

Ook interessant:
De ultieme onderhoudsgids voor jouw zwemvijver
Bekijk project
Een tuin klaarmaken voor de zomer, zo doe je dat.
Bekijk project