Maak een goed plan voor

Beplanting

Contact opnemen
#
Creëer een persoonlijke en bijzondere tuin

Met een uniek beplantingsplan

Een plan maken?

Maak uw tuinontwerp compleet met een beplantingsplan van De Hoog hoveniers. Het samenstellen van een beplantingsplan is het meest plezierige aspect van tuinontwerp en geeft uw tuin een persoonlijke en unieke uitstraling. Door aandacht te besteden aan de standplaats, grondsoort, kleur, vorm en hoogte kunt u uw eigen borders samenstellen.

Beplanting

De basis van een prachtig beplantingsplan

Aan het begin van het jaar heeft u vaak meer tijd om nieuwe plannen te maken voor de plantvakken en borders. Er zijn ontelbare planten en eindeloze mogelijkheden om ze toe te passen. Hierdoor wordt elke tuin anders en krijgt deze een persoonlijk en bijzonder karakter.

Het beplantingsplan rust op een solide basis van bomen en heesters die hoogte geven en structuur bieden. Vaste planten, bloembollen en eenjarige planten vullen de perken en voegen kleur toe aan uw tuin.

  • Welke kleuren wil ik?
  • Wil ik bomen en/ of struiken?
  • Onderhoudsarme tuin?
  • Veel vaste planten of 1-jarigen?
  • Waar wil ik mijn borders?
beplanting-in-de-tuin-aanleggen-de-hoog-hoveniers

Ontwerp uw beplantingsplan met zorg

Het is raadzaam om eerst een ontwerp op papier te maken, zodat u rustig de beste planten kunt selecteren en ze vervolgens in het ontwerp kunt integreren. Maak gebruik van een handig schema waarin u aan de linkerzijde de verschillende planten vermeldt en kolommen toevoegt voor standplaats, bloeitijd, kleur, vorm, hoogte en bijzonderheden. Op deze manier heeft u in één oogopslag alle belangrijke elementen van uw beplantingsplan en kunt u verschillende bloeitijden kiezen.

Let op de specifieke behoeften van planten

Bij het maken van uw plantenkeuze is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften van elke plant, zoals lichtbehoefte en bodemeisen. Plaats bijvoorbeeld een roos op een zonnige plek en een hosta in de schaduw of halfschaduw. Fruitbomen gedijen goed in de volle zon, terwijl hortensia’s redelijk veel schaduw verdragen.

Vorm en kleur

Creëer een harmonieus geheel

Help mij met een plan

Bij het zoeken naar mooie combinaties is het essentieel om te letten op de vorm en kleur van bladeren en bloemen. Varieer bijvoorbeeld tussen bloemtrossen, zoals hortensia, en enkelbloemige planten, zoals anemoon, om een visueel aantrekkelijk geheel te creëren.

beplanting-in-de-tuin-de-hoog-hoveniers
beplanting-in-de-tuin-de-hoog-hoveniers

TIP: Een speelse en dynamische indeling

Om een visueel aantrekkelijke border te creëren, plaatst u doorgaans hogere planten achterin en lagere soorten vooraan. Hierdoor ontstaat een mooi kleurverloop van laag naar hoog. Vermijd een strakke rij en geef de indeling een speels effect door de planten een beetje te laten verspringen. Op deze manier ontstaat een levendige en dynamische uitstraling in uw tuin.

#
Onze projecten
Werkzaamheden:
  • Beplantingsplan
  • Keramische tegels
  • Tuinaanleg
  • Lichtplan

Meer weten over beplanting?

Wilt u meer weten over het maken van een beplantingsplan voor uw tuin? Of bent u benieuwd naar de kosten?

Neem gerust contact met ons op.
Stuur een email info@dehooghoveniers.nl
Bel ons op voor een afspraak 024 200 67 00