De Heatweed: Beste manier om onkruid aan te pakken

Heatweed de manier om onkruid aan te pakken
#

Het voorjaar breekt aan en de tuinen worden groener. Tegelijkertijd steekt onkruid weer de kop op. De maand mei is dan ook de beste tijd om daar wat aan te doen. Er zijn verschillende manieren om uw oprit of terras netjes te houden. De Hoog Hoveniers maakt gebruik van de Heatweed, een milieuvriendelijke methode om onkruid te bestrijden.

De Heatweed is milieuvriendelijk

De Heatweed is een goede vervanger van chemische bestrijdingsmiddelen. Zonder het gebruik van chemicaliën wordt onkruid toch effectief aangepakt, er komen zo geen schadelijke stoffen in de bodem of in het grondwater. Dit is beter voor u, maar ook voor andere planten en dieren in uw tuin.

De Heatweed bestrijdt onkruid op lastige plekken

Ook onkruid dat wat moeilijker bereikbaar is, kan met de Heatweed makkelijk bestreden worden. Denk aan onkruidstruikjes in bloemperken of onkruid onder hagen of langs muren. Met de Heatweed bestrijden we selectief`, zonder omringende beplanting te beschadigen. Er spat niks weg, er is geen kans op steenslag. Daarom zetten we deze machine ook gerust in op parkeerterreinen.

Onkruid verwijderen met de Heatweed
De Heatweed is multifunctioneel

De druk waarmee de Heatweed water spuit is regelbaar. Door de druk wat hoger te zetten, is de machine daarom ook heel geschikt om tuinmeubelen, vlonders en terrassen schoon te spuiten.

 

Hoe werkt de Heatweed?

De Heatweed is een machine die met behulp van heet water het onkruid kookt. Aan de machine zit een slang die tot 60 meter kan uitrollen. Zo is het mogelijk om flinke oppervlakken in één keer te behandelen. De hitte vernietigt de celstructuur waardoor de plant afsterft. Klein onkruid gaat hierdoor direct kapot. Onkruid dat dieper zit, met penwortels in de grond, moet wat vaker worden behandeld. Voor het beste effect herhalen we de behandeling in het groeiseizoen 5 tot 6 keer per jaar. Zo putten we het onkruid uit en sterft het af.

Onkruid verwijderen met de Heatweed

Dit kunnen wij voor u doen

Benieuwd of de Heatweed ook uitkomst biedt voor uw tuin? Vraag direct informatie aan over de mogelijkheden en kosten. Mail info@dehooghoveniers.nl of bel 024 200 67 00. Natuurlijk kunt u ook zelf aan de slag met onkruidbestrijding. Onkruid plukken met de hand is een goede methode, maar wel wat bewerkelijk. Gelukkig zijn er nog meer manieren om onkruid te verwijderen.

Heeft u een vraag? Stuur een mail
Of bel ons op: 024 200 67 00
Ook interessant:
De ultieme onderhoudsgids voor jouw zwemvijver
Bekijk project
Een tuin klaarmaken voor de zomer, zo doe je dat.
Bekijk project