Zo heeft u meer privacy in de tuin

Meer privacy in de tuin heg
#

Uw tuin is uw eigen plek, daar wilt u genieten met wat privacy. Hoe voorkomt u dat u bekeken wordt door buren? Of dat geluid van aangrenzende tuinen uw momentje alleen verstoort? We zetten een aantal tips voor u op een rij.

Privacy in de tuin betekent niet: helemaal afgeschermd zitten. Het betekent wel dat u de echte zichtplekken aanpakt, zoals ramen die uitkijken op uw tuin. Daarom bekijken we altijd samen met u welke plaatsen dat zijn, zodat we niet onnodig de ruimtelijke uitstraling van uw tuin beperken.

De Hoog Hoveniers maakt onderscheid in lagere en hogere privacy. Zicht vanaf de begane grond en vanaf hoogte, bijvoorbeeld de bovenverdieping van buren.

Meer privacy in de tuin schutting

Lagere privacy: voorbeelden

Lagere privacy schutting

Wat u kunt doen om de lagere privacy te garanderen, ligt voor de hand: plaats beschutting rondom uw tuin. Kies voor een natuurlijke afscheiding zoals een haag of gaaswerk met beplanting. Of ga voor een schutting, of tuinmuurtje. Laat u inspireren door wat wij eerder voor onze klanten plaatsten, neem een kijkje op de pagina ´projecten´.

Hogere privacy
Meer privacy pergola

Ook hiervoor zijn verschillende oplossingen. Plaats op de juiste plaatsen beplanting, zoals een mooie leiboom. Andere bomen kunnen natuurlijk ook. Zo profiteert u direct van natuurlijke schaduw als het wat warmer wordt. En creëert u diepte in de tuin.

Een andere optie: plaats een pergola-constructie op een strategische plaats. Zo neemt u zicht vanaf bovenverdiepingen weg. Met een klimplant eromheen wordt dit een prachtig element in de tuin. En heeft u jonge kinderen? Overweeg dan om hieraan een schommel te laten bevestigen, succes gegarandeerd!

Geluid afschermen

Het gevoel dat u alleen bent, is direct weg als u geluiden uit de tuin van de buren hoort. Ook daarvoor hebben we tips. We plaatsen bijvoorbeeld regelmatig geluidswerende schuttingen van kokos. Voor een natuurlijker uitstraling kunnen we hier beplanting tegenaan laten groeien. Wat ook kan helpen tegen ongewenste geluiden: kies voor de juiste beplanting of een waterelement in de tuin. Het kabbelende water reduceert geluidsoverlast en geeft u een andere ervaring van geluid terwijl het ritselen van bijvoorbeeld bamboebladeren rustgevend werkt.

Meer privacy kabbelend water

Hulp nodig of advies?

Wilt u meer privacy in de tuin en bent u op zoek naar een passende oplossing? Neem dan gerust contact op met De Hoog Hoveniers via info@dehooghoveniers.nl of bel 024 200 67 00.

Wilt u meer zien van De Hoog Hoveniers? Houd dan onze Facebookpagina in de gaten. Zo bent u ook altijd op de hoogte van de nieuwste blogs.

Ook interessant:
De ultieme onderhoudsgids voor jouw zwemvijver
Bekijk project
Een tuin klaarmaken voor de zomer, zo doe je dat.
Bekijk project