Menu
hagen snoeien in juni

Uw haag onderhouden: do’s en don’ts

Heeft u een haag in de tuin? Vergeet dan niet te snoeien deze maand! Want zo zorgt u ervoor dat uw haag mooi blijft en klaar is voor de volgende seizoenen. Denkt u erover om in plaats van uw haag een schutting te plaatsen of kunt u nog wat meer privacy gebruiken in uw tuin? Doe uw voordeel met onze tips en adviezen.

Daarom uw haag snoeien

Juni is het ideale moment om uw hagen een snoeibeurt te geven. Want de hagen hebben een grote groei doorgemaakt, waardoor de groeischeuten steeds zwaarder worden en de haag ‘overbelast’ raakt. Één zware regenbui zorgt ervoor dat de takken gaan hangen. Een ander gevaar: kaalslag. De haag wordt kaal van binnen als u te lang wacht met snoeien. Het gevolg is dat bij het eerstvolgende snoeimoment de haag tot de kale plekken teruggesnoeid moet worden. Geen mooi gezicht.

Verschillende snoeimogelijkheden

Er zijn verschillende manieren waarop we uw haag kunnen snoeien. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om ons te laten snoeien en zelf het snoeiafval op te ruimen. Of u kiest ervoor om uw handen vrij te maken en ons de complete snoei toe te vertrouwen. We bespreken graag de mogelijkheden met u.

haag snoeien met snoeischaar

Tip: houd de ondergrond schoon

U wilt uw haag zo mooi mogelijk houden. Op tijd snoeien is daarom belangrijk. Waarop u verder kunt letten is de grond onder de haag. Zorg ervoor dat daar geen snoeiafval ligt. Want hierin kunnen ziektekiemen zitten die uw haag onherstelbaar beschadigen. Gaten of verkleurd blad zijn de eerste signalen dat uw heg hierdoor getroffen is. Er bestaat geen bestrijdingsmiddel tegen deze ziektekiemen. Daarom: voorkomen is beter dan genezen. Denk er ook aan om de haag te bemesten zodat hij goed blijft groeien en mooi van kleur blijft. Het houdt de haag gezond en minder vatbaar voor ziektes

ondergrond haag schoonhouden

Alternatief: schutting plaatsen

Een haag zorgt voor een zachte afscheiding van uw tuin en heeft een natuurlijke uitstraling. Een tweede voordeel van een haag: vogels kunnen erin nestelen. Heeft u huisdieren of wilt u net wat meer privacy? Dan is een schutting een goed alternatief voor de haag. De Hoog Hoveniers biedt volop mogelijkheden, voor iedere smaak hebben we een passende schutting. We geven u hierin advies en verzorgen de plaatsing.

schutting plaatsen in plaats van haag

Trend: verrassende mix van materialen

Er zijn oneindig veel mogelijkheden voor schuttingen. Wat we nu veel zien, is een schutting met een mix van twee materialen. Betonnen palen met daartussen een houten scherm. Kiest u voor hout? Dan adviseren wij om voor FSC-gecertificeerd hout te gaan. Dit is verantwoord, duurzaam verbouwd hout dat ontbossing in de tropen tegengaat.

FSC gekeurd hout gebruiken

Meer weten?

Wilt u meer weten over het onderhoud van uw haag of de plaatsing van een schutting? Of heeft u een andere vraag over uw tuin? Neem dan gerust contact op met De Hoog Hoveniers via info@dehooghoveniers.nl of bel 024 200 67 00.

Wilt u een mooie haag
of misschien wel een schutting?